DEČJA IZDANJA:
EDICIJE:
- Aforizmi, mudrosti
- Alternativna istorija / Fantastika / Horor
- Beletristika
- Dom, zdravlje i porodica
- Duhovna literatura
- Filozofija
- Humor i zabava
- Istorija
- Istorijski romani
- Klasici
- Kulinarstvo, hrana i piće
- Leksikoni i rečnici
- Muzika
- Nauka
- Poezija
- Popularna psihologija
- Praktični priručnici
- Putovanja
- Sport
- Umetnost
Fantastičan roman Petra Pješivca, iskren i do samog kraja uzbudljiv... Ostavlja čitaoca bez daha... U svetu u kome danas živimo da li je istina cinkarenje ili je cinkarenje istina?...
Pročitaj više » Knjiga OdgovoraNova knjiga u izdanju Ind Medie Publishing!!! Knjiga Odgovora!!! Nešto potpuno drugačije! Nešto što do sada još niste videli ni probali! U ovoj knjizi naći ćete...
Pročitaj višePrivredno društvo za izdavaštvo i marketing
Ind Media Publishing o.d. je preduzeće za izdavaštvo i marketing koje čini mlad, profesionalan tim stručnjaka iz oblasti izdavaštva, marketinga, prevodilaštva, grafičkog i web dizajna... saznaj više
SUPERHRANA ZA SVAKI DAN
Autor: Džejmi Oliver
Izdavač: Vulkan Izdavaštvo
Godina izdavanja: 2016
ISBN: 978-86-10-01795-3
Broj strana: 312
Povez: tvrdi povez
Džejmi Oliver je globalni fenomen kada je reč o hrani i kampanjama u vezi sa ishranom. Za više od šesnaest godina koliko vodi televizijske emisije i objavljuje knjige, Džejmi je inspirisao milione ljudi da uživaju u kuvanju kod kuće i u svežoj, ukusnoj hrani. Njegova dobrotvorna fondacija i godišnji događaj Dan revolucije nastoje da putem edukacije o ishrani poboljšaju kvalitet života ljudi širom sveta. Džejmi Oliver počeo je da kuva u pabu svojih roditelja, Kriketers, u Klaveringu, u Eseksu, kada je imao osam godina. Nakon što je napustio školu, posvetio se kuvanju, što ga je s vremenom dovelo u restoran River Café, gde je zapao za oko poznatom televizijskom producentskom timu – tako je nastao serijal The Naked Chef. Džejmi je 2001. godine završio sa serijalom The Naked Chef i u Londonu otvorio restoran Fifteen, koji i danas pruža priliku mladim ljudima da steknu znanja iz oblasti keteringa. Nekoliko godina kasnije poveo je kampanju za promenu kvaliteta obroka u britanskim školama, što je dovelo do značajnih promena u školskom sistemu ishrane. Njegova fondacija vodi restoran Fifteen i pomenuti program obuke u Londonu, kao i sestrinske restorane Fifteen u Kornvolu i Amsterdamu, a osim toga organizuje programe za savladavanje praktičnih kulinarskih veština u Džejmijevim centrima Ministry of Food u Velikoj Britaniji i Australiji. Džejmi je, takođe, smislio poseban predmet za srednje škole Džejmijeve veštine kuvanja kod kuće, kao i program za upoznavanje učenika osnovnih škola sa osnovama uzgajanja povrća i kuvanja. Fondacija, takođe, radi širom SAD na uvođenju obrazovnih programa u vezi sa ishranom u škole, kompanije i lokalna udruženja, koristeći partnerstva da bi u te programe uključila što više ljudi. Među Džejmijevim restoranima su i Barbecoa i lanac Džejmijevih italijanskih restorana u Velikoj Britaniji i inostranstvu. Širok dijapazon njegovih prehrambenih i ostalih proizvoda popularan je u svim krajevima sveta. Redovno piše članke za svoj Džejmi magazin, pojavljuje se na Jutjub kanalima Oliver’s Food Tube i Drinks Tube, ima pet nagrađivanih aplikacija i do sada je objavio šesnaest kuvara -best-selera, a svaki od njih bio je propraćen i televizijskim emisijama. Džejmi živi u Londonu i Eseksu sa svojom ženom, Džuls, i njihovom decom, Popi, Dejzi, Petal, Badijem i Riverom. Ovo je najličnija knjiga koju sam do sada napisao, a da bih je napisao, proputovao sam čitav svet zdravlja i ishrane. Sada, služeći se onim u šta se najbolje razumem – a to je neverovatna hrana – želim da vam podarim knjigu koja će vas inspirisati i omogućiti vam da živite svoj najzdraviji, najsrećniji i najproduktivniji mogući život. Hrana postoji da bismo u njoj uživali, da bismo je slavili i delili s drugima, a zdrava, hranljiva ishrana treba da bude raznovrsna, ukusna i prijatna. Ova knjiga sadrži mnoštvo recepata za kompletne, izbalansirane obroke koji će vas istovremeno zasititi i zagolicati vaše čulo ukusa, a zahvaljujući tome što sam uložio mnogo napora da proučim nutricionistički svet, možete biti sigurni da, koji god recept da odaberete, nećete pogrešiti. Dovoljno je da usvojite samo neke ideje iz ove knjige i već ćete promeniti svoj stav o hrani, a usput ćete steći dovoljno znanja da možete donositi pravilne odluke kada je reč o ishrani. Voli vas vaš Džejmi
O AutoruStara cena:2.490,00din.
Nova cena:1.992,00din.
TRENUTNO NIJE DOSTUPNA.
Iskoristi priliku, akcija u toku ...
Saznaj više-
2.990,002.392,00
ZVUCI DIVLJINE – PTICE
Moris Pledžer
Kreni na putovanje oko planete i zaroni u muzikalni svet ptica. Dok istražuješ prelepe trodimenzionalne panorame, čućeš hor čudnih i prelepih zvukova – od umilne slavujeve pesme do imitatorskog...
-
4.490,003.592,00
NAJLEPŠE BAJKE I BASNE
Grupa Autora
Još jedna predivno opremljena knjiga iz ilustratorske radionice Toni Vulfa. U njoj su sakupljene bajke mnogih poznatih pisaca na kojima su odrastale generacije i generacije. Tu su braća Grim sa Tri...
-
299,00239,20
DEVOJKE OD STILA 2
Grupa Autora
Igrajući se sa ovim beskrajno zanimljivim knjižicama devojčice će moći da razvijaju sopstveni modni stil. Pomoću šablona odeće i devojaka, dete će moći da stvara sopstvene odevne kombinacije, da...
-
899,00719,20
DEVOJKA IZ BRUKLINA
Gijom Muso
Đavolski dobar zaplet, neodoljivi junaci i napetost koja raste sa svakom stranicom. Jasno se sećam tog poslednjeg trenutka sreće. Bili smo zagledani u more, dok se horizont presijavao, a Ana mi...
-
399,00319,20
ZABAVA SA NALEPNICAMA: PODVODNA AVANTURA
Grupa Autora
Уз занимљиве задатке и преко 50 налепница, дружење са морским животињама никада није било забавније!
Top Lista
Knjiga u fokusu
» HRONO ISHRANA NA FRANCUSKI NAČIN
Dr Alen Delabo je doktor medicine, hrono nutricionista, direktor odseka za klinička istraživanja IREN’S-a, Evropskog Instituta za istraživanje ishrane i zdravlja, vrhunski stručnjak koji je razvio...
Pročitaj više